ŠRD Vrhpolje je na prvo majsko nedeljo pripravilo svoj osmi Tek čez Veliko Gradišče.
Gorski tek dolg osem kilometrov, s 270 metri vzponov, ki je speljan po lepih gozdnih poteh, šteje za pokal Primorskih gorskih tekov. Letos je nastopilo nekoliko manj tekačev – 56 ( tek trojk v Ljubljani). Ob odsotnosti nekaterih najboljših tekačev, predvsem v ženski konkurenci sta zmagovalca teka za članske točke PGT Simon
Strnad in Urša Trobec pogrešala močnejšo konkurenco.

Maloštevilna ekipa organizatorjev (8 domačih + 4 iz ŠD Kraški tekači, dvojica atletskih sodnikov Emil in Milojka Klobas) se bo morala v bodoče okrepiti, če želi ohraniti tek v koledarju PGT za naslednjo sezono, glede na standarde, ki veljajo za PGT. En tekač je zgrešil progo (vplivalo je na njegovo končno uvrstitev).
Okrepčevalnice na progi so bile dobro založene z vodo.
Organizatorji vztrajajo s teki za mladino (večina drugih se otepa) in ob večjem sodelovanju z osnovno šolo računajo v bodoče na večjo udeležbo.
Med domačinkami Serena Canova ni skrivala zadovoljstva s svojim tekom in navdušenjem s prečudovito progo. Tek so izpeljali v okviru akcije Športne unije Slovenije – Slovenija v gibanju.
Kot vedno prijazni organizatorji so tekače sprejeli s kavo in odličnim zeliščnim napitkom, vsakomur od njih pa pripravili vrečko, v kateri je bil kraški med.

ŠRD Vrhpolje