ŠRD Vrhpolje je najbolj aktivno rekreacijsko društvo v občini Hrpelje-Kozina.
Vas šteje 80 duš in leži ob slovensko-italijanski meji, kjer Kras prehaja v Tržaški zaliv, na nadmorski višini 500 metrov. Ob vznožju mnogih pohodniških, gorskih tekaških in kolesarskih, ter jahalnih poti čez Kokoško, priljubljeno destinacijo za vse rekreativce s te in one strani meje.
Društvo vse od ustanovitve pa do danes vodi in razvija različne programe in oblike aktivnosti, v sodelovanju s KS organizira več športnih dejavnosti pod skupnim imenom Vrhpoljada. Vse te športno rekreativne dejavnosti potekajo v Vrhpolju ob zaključku šolskega leta, ko poletje na stežaj odpre vrata in kar kliče k zasluženemu prijetnemu in s športom obarvanemu druženju vseh generacij. Pestro dogajanje vabi pohodnike, kolesarje, balinarje, tekače, nogometne navdušence in druge rekreativce vseh starosti. Ob tem pa je malo tekmovalnega duha vedno zdravo in dobrodošlo.
Vrhpoljada je le skupno ime za vse to. Ime, ki pomeni, da sta le volja in zagnanost ljudi dovolj, da se nekaj začne, prime in ohrani.

Turnir v malem nogometu ima zelo dolgo zgodovino. Je najstarejši malo nogometni turnir na Primorskem. Odvija se že od 80-ih let prejšnjega stoletja in je tradicionalni del bogatega športno rekreacijskega programa v Vrhpoljah. Letos, ob jubileju bo potekal že 40. po vrsti. Ekipe se bodo letos pomerile med seboj v štirih kategorijah: člani, veterani 35+, veterani 50+ in veterani 60+. Vsako leto sodeluje po 15 – 18 ekip, kar predstavlja tudi prijetno druženje s prijatelji.
Letos, prvič po dolgih letih, se bo brcalo na treh lokacijah, tri vikende zapored. Na dosedanjem igrišču se v bodoče namreč ne bo več igralo (lastnik zemljišča ne podaljša pogodbe). Vizija razvoja je nov športni park – ograjeno in zavarovano malonogometno igrišče.