Prireditev, ki poteka z bogatim športno – rekreacijskim programom, pa kulturnimi in turističnimi popestritvami, je vsekakor v prvi vrsti in ponovno v športnem duhu.

V paleti športnih disciplin so se udeleženci lahko priključili skupini nogometašev, balinarjev, pohodnikov, kolesarjev… Za mlajše je v sklopu Vrhpoljade ŠRD Vrhpolje organiziralo tudi 10. aktivne športne počitnice v naravi. V enotedenskem uživanju v naravi se je 22 otrok preizkusilo v številnih športnih disciplinah. Potekal je tradicionalni nogometni turnir – 36. že po vrsti, na katerega se je prijavilo kar 17 ekip. Med balinarji je bilo prijavljenih devet ekip. Tekmovanje je potekalo na treh lokacijah, in sicer v Vrhpoljah, Obrovu in Bazovici.

Skupino kolesarjev je gorsko kolesarska preizkušnja vodila mimo vasi Pesek, Bazoviških spomenikov, nadaljevali so po poti do Bazovice, Črne jame. Od tu so se odpeljali po kraškem robu do vasi Jezero s pogledom na Tržaški zaliv in dolino Glinščice.

Pohodniki so osvojili več okoliških hribov in opravili preizkus telesne zmogljivosti s hojo na 2 km. Pri tem za strokovno izvedbo skrbijo dipl. med. sr. Nataša Volk Trnovšek, dipl. fizioterapevtka Tamara Sila in Nevenka Ražman, predsednica športne zveze.