Program na Vrhpoljadi je obogaten z Nordijsko hojo, preizkusom telesne zmogljivosti na 2 km, ter razstavo umetniških del v Vaškem domu.

V letu 2014 je bil malonogometni turnir organiziran tudi za mlajše dečke.

Podelitev pokalov v članskem delu malonogometnega turnirja najboljšim trem ekipam, igralcu, strelcu in vratarju je prvič izvedla nova predsednica občinske športne zveze Nevenka Ražman, ki je za občinsko glasilo napisala spodnji članek:

KAJ LAHKO ŠE POVEMO O VRHPOLJADI?

Vrhpoljada ni samo enotedenska prireditev v oddaljeni in majhni krajevni skupnosti, ki nosi ime po svoji legi: leži na vrhu polja in ponosno zre v dolino, kjer se odpočije vsako, še tako utrujeno oko. Mogoče zato imajo prebivalci toliko volje in energije, da vedno znova presenetijo. In tudi tokrat je bilo tako. Prijetno vzdušje, druženje, zdrav življenjski slog, predvsem pa aktivno preživljanje prostega časa: za vse. Za otroke, za starše, za malo starejše, za športnike in za rekreativce. Tudi za ljubitelje glasbe, domače kapljice in naravnih lokalnih izdelkov je bilo dovolj prostora. In dovolj prostora je bilo tudi za spremljanje vseh športnih aktivnosti, ki
so se odvijale. Ponovno smo dobili dokaz, da se splača vlagati v športne dejavnosti, saj je zadovoljstvo ob zaključku, boj za zmago in priprava strategije, kako bo drugič bolje, najboljša potrditev, da skozi šport skrbimo za svoje zdravje, srečo in zadovoljstvo. In z vsem tem pride tudi uspeh!

Vrhpoljada je še nekaj: je dejavnost športne zveze v malem. V tem tednu in verjetno tudi v času priprav in organizacije pred tem, je predstavljala vse to, kar Športna zveza Občine Hrpelje – Kozina predstavlja: povezovanje in združevanje različnih športnih aktivnosti za različne ciljne skupine skozi enotni cilj: šport za vse. In pri tem ni odveč omeniti vrednote Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, ki so rdeča nit našega sodelovanja in delovanja: fair play, odličnost, solidarnost, zdrav življenjski slog, tradicija, prostovoljstvo ter trajnostni razvoj in skrb za okolje. Mi smo si za to leto zadali eno vrednoto, kot rdečo nit našega dela
in ustvarjanja, a v Vrhpolju so bile te dni uresničene prav vse! Zato gre posebna zahvala vsem prostovoljcem in krajanom, ki so Vrhpoljado uresničili, vsem udeležencem, ki so se udeležili aktivnosti in ne nazadnje vsem, ki smo zaživeli z njimi! Hvala, da sem lahko del tega življenja.