Poleg tradicionalnih dejavnosti: turnir v malem nogometu, kolesarjenje, pohodništvo, aktivne športne počitnice za otroke, balinarski turnir trojk, v zbijanju in bližanju balinčka, so dodali še turnir dvojk – škrabe, ter premierno svobodno skakanje ali parekure.
V kulturnem delu programa je bila gledališka predstava z naslovom »Južić in Juća« – skeč v izvedbi KD Šavrini in Anka Šavrinke iz Gračišča. Še posebej slavnostna pa je bila zaključna prireditev, na kateri so praznovali 20. obletnico delovanja KTŠD »Lipa« Vrhpolje.
Že sredi tedna pa so se predstavili člani Kik boks kluba iz Kopra, kjer se je lahko vsakdo preizkusil v borilnih veščinah.

Da je vedno kaj novega, da se udeleženci vračajo, poskrbijo organizatorji z vsako leto zahtevnejšimi in privlačnejšimi disciplinami. Tako so za kolesarje pripravili dve turi. Vse to pa zahteva več dela, več prostovoljcev, zahtevnejšo organizacijo in več pripravljenosti na samo prireditev. A nič jih ne ustavi. Niti organizatorjev, niti udeležencev, saj so se kolesarji odločili za daljšo in zahtevnejšo turo, dolgo 35 km, z 800 m višinske razlike po gozdnih poteh in stezicah, z vzponom preko rodiškega Boršta, Prelož, Vroč, vse do Kokoši. Po kratkem postanku so se kolesarji, polni vtisov in užitkov ob čudovitem razgledu, spustili do Lipice, Bazovice in doline Glinščice, ter se po stari železniški progi vrnili na izhodišče v Vrhpolje.